Στις 14 Μαρτίου 2024, το αμερικανικό SpaceX "Starship" έκανε την τρίτη δοκιμαστική πτήση του.

March 15, 2024
τα τελευταία νέα της εταιρείας για Στις 14 Μαρτίου 2024, το αμερικανικό SpaceX "Starship" έκανε την τρίτη δοκιμαστική πτήση του.

Στις 14 Μαρτίου 2024, το αμερικανικό SpaceX "Starship" έκανε την τρίτη δοκιμαστική πτήση του.
Είναι μια σκηνή που θα σε κάνει να κλάψεις ακόμα κι αν δεν την έχεις δει με τα ίδια σου τα μάτια.
Αν το αστρικό σκάφος μπορέσει τελικά να τεθεί σε λειτουργία, θα γίνει το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό εκτοξευτικό όχημα στην ανθρώπινη ιστορία.
Για να αντιμετωπίσει το περίπλοκο και μεταβαλλόμενο κοσμικό περιβάλλον, το εξωτερικό του διαστημόπλοου καλύπτεται με θερμομόνωτα πλακάκια.Ποια είναι λοιπόν η λειτουργία και η αρχή των θερμομονωτικών πλακών;?
Τα θερμομόνωτα πλακάκια μπορούν να απομονώσουν την υψηλή θερμοκρασία και το πάγωμα στο διάστημα και να προστατεύσουν τον εσωτερικό εξοπλισμό του διαστημικού σκάφους από ζημιές.
Τα ειδικά υλικά και οι δομές των μονωτικών πλακών χρησιμοποιούνται για να τα κάνουν εξαιρετικά ανθεκτικά στην θερμική ακτινοβολία, στις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την απομόνωση των πλακών πρέπει να προσαρμόζονται στο ιδιαίτερο περιβάλλον του χώρου και να έχουν υψηλή αντοχή στη θερμότητα, την αντοχή στο κρύο και την αντοχή στη ακτινοβολία.
Ποια είναι λοιπόν τα κύρια υλικά για τα μονωτικά πλακάκια;
Για παράδειγμα, το αεροζέλ έχει τα χαρακτηριστικά του ελαφρού βάρους και της καλής απορρόφησης των κρούσεων.Μπορεί να αποτρέψει την σπάσιμο των καραφιών μονόκλισης του αστροπλοίου και επίσης παίζει έναν καλό θερμικό μονωτικό ρόλο..
Μόλις συναντήσει μια πηγή θερμότητας, όπως η υψηλή θερμοκρασία κατά την επανένταξή του στην ατμόσφαιρα, γίνεται πολύ κολλώδης και κολλάει σε χαλύβδιες πλάκες και μετρητά μόνωσης.Κάνει αδύνατο να ανέβεις και να κατέβεις.Είναι πολύ δυνατή.
Το αερογέλλιο, το οποίο χρησιμοποιείται στον τομέα της αεροδιαστημικής, είναι ένα νέο πορώδες στερεό υλικό σε νανοκλίμακα.
Είναι επίσης το ελαφρύτερο στερεό στο κόσμο και έχει εξαιρετικές ιδιότητες όπως χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, αντοχή στη φωτιά και υδροφοβία, προστασία του περιβάλλοντος,ηχομόνωση και απορρόφηση κρούσεων, και μακρά διάρκεια ζωής.
Στην παραγωγή μετριοειδών από αστρικά σκάφη,Η ορθολογική χρήση διαφόρων υλικών μπορεί να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις των καραφιών μόνωσης του αστροπλοίου και να προστατεύσει τον εσωτερικό εξοπλισμό του διαστημικού σκάφους από ζημιές..
Σήμερα, τα πυρόσταστατα και θερμομόνωτα υλικά διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην αεροδιαστημική όσο και στη βιομηχανία!

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Στις 14 Μαρτίου 2024, το αμερικανικό SpaceX "Starship" έκανε την τρίτη δοκιμαστική πτήση του.  0 τα τελευταία νέα της εταιρείας για Στις 14 Μαρτίου 2024, το αμερικανικό SpaceX "Starship" έκανε την τρίτη δοκιμαστική πτήση του.  1 τα τελευταία νέα της εταιρείας για Στις 14 Μαρτίου 2024, το αμερικανικό SpaceX "Starship" έκανε την τρίτη δοκιμαστική πτήση του.  2 τα τελευταία νέα της εταιρείας για Στις 14 Μαρτίου 2024, το αμερικανικό SpaceX "Starship" έκανε την τρίτη δοκιμαστική πτήση του.  3 τα τελευταία νέα της εταιρείας για Στις 14 Μαρτίου 2024, το αμερικανικό SpaceX "Starship" έκανε την τρίτη δοκιμαστική πτήση του.  4 τα τελευταία νέα της εταιρείας για Στις 14 Μαρτίου 2024, το αμερικανικό SpaceX "Starship" έκανε την τρίτη δοκιμαστική πτήση του.  5